Nyári műhelyek

2018 - NYÁR

Idén nyáron 3 alkotó műhellyel várjuk a gyermekeket Nadapon, a Napház - Nadapi Alkotóházban!

A műhelyek továbbra is a tehetség-gondozás jegyében zajlanak, emiatt az amúgy is kis létszámú műhelyek férőhelyét tovább csökkentettük.

Idén minden műhelybe csak 8-8 gyermeket fogadunk - biztosítva ezzel a minőségi figyelmet és alkotást. Újdonság, hogy ezen túl lehetőségünk nyílik különböző  - a programokhoz kapcsolódó - távolabbi helyszínekre is ellátogatni.
Végre nem csak Nadapot és környékét festjük kinti helyszínen, de már a Velencei tavat is festhetjük a tóparton!

Korosztály kb. 6-12 év. A műhelyek "napköziotthonos" jelleggel működnek reggel 9.00-től délután 17.00-ig. Minden alkotóműhelyt a pénteki záró napon egy kiállítással zárunk, amelyre a szülők, rokonok, barátok is hivatalosak.

Amennyiben az időpont nem megfelelő, vagy unokatestvérekből, barátokból külön csoportot szeretne a gyermekek számára, érdeklődjön elérhetőségeinken.
Igény szerint külön alkotó-műhelyt indítunk, csoportra szabott, szülőkkel egyeztetett alkotási formákra!


  • Június 25-29 "Additív" Alkotóműhely (Építészet-gyermekeknek szakmai program keretében)-még négy hely van!-

A tanévzárást követően, de még nem a tomboló nyár kellős közepén - szervezzük az első Alkotóműhelyünket az additív alkotás jegyében. Dolgozunk különböző izgalmas alapanyagokkal, agyaggal, gipsszel, betonnal, de még viasszal is - tervezünk és a "semmiből" alkotjuk meg terveink szerint elképzelésünket. Természetesen idén is egy történetbe, mesébe ágyazva mélyedünk el az alkotás örömeiben, de emellett rengeteg időt töltünk a szabadban, dolgozunk majd külső helyszíneken is. Mottók: design, tárgyalkotás, tervezés, játék, építés, formálás, kreativitás, anyagismeret, önismeret, csapatépítés

  •  Július 16 - 20 Festő műhely -betelt!-
 A népszerű Festő műhelyben idén már külső helyszíneket is van módunk meglátogatni, bár Nadap és festői szépségű térsége természetesen sohasem válhat unalmassá:-) A vizes és poros technikákat (akvarell, porpasztell) a Velencei tó partján, a sűrűbb anyagokat a vadabb színvilágú természeti helyszíneken tanuljuk majd. Az elméleti oktatások, a technikák elsajátítása után a szabad ég alatti festét  igazi alkotói örömöket tartogat mind a gyermekeknek, mind a műveiket csodáló szüleik számára. A zárókiállítást szintén  a szabadba tervezzük. Mottók: rajztechnikák, akvarell, pasztell, akril, fatábla-kép, kinti festés, Velencei tó, kirándulás, csapatjátékok


  • Augusztus 6-10  "Szubsztraktív"  Alkotóműhely (Építészet gyermekeknek szakmai program keretén belül) -már csak 3 hely maradt -
Ebben a műhelyben a végleges formát "bontjuk ki" a rendelkezésünkre álló alapanyagból. Ez egy - az előzőhöz képest - teljesen ellentétes alkotási, szobrászati módszer. A műhely során a gyermekek különböző szerszámokat és anyagokat ismernek meg, és az alapanyagokat tulajdonságaik, anyagszerűségük szerint használják fel egy bizonyos tervezési feladat megoldásának megformálására.
A mese, illetve tervezési alaptörténet (építésznyelven: feladatkiírás:-)  itt is fontos támpontot ad a gyermekeknek alkotásuk során. A kert mögötti kiserdő és az erdei ösvény újra  helyszínéül szolgál majd az alkotásoknak a záró napon. Mottók: land art, tervezés, építészet, játék, faragás, formálás, kreativitás, fantázia, anyagismeret, szerszámok, csapatjátékok



Jelentkezés:


A férőhelyek limitáltsága miatt jelentkezési sorrendben tudjuk a jelentkezéseket (jel.lap) fogadni 10.000 Ft foglaló befizetésével együtt (személyesen, vagy utalással)

Míg más táborokban 40-50 fővel "dolgoznak" a szervezők, mi a gyermekekre való fokozott odafigyelést és a minőségi tehetség-gondozást tűztök ki célunknak. A műhelyek ára ezekhez a paraméterekhez viszonyítva a lehető legkevesebb, amellyel még el tudjuk indítani a csoportokat.

A Műhelyek ára 35.000 Ft - amely tartalmazza a felhasznált különleges alapanyagokat, hordozófelületeket, festékeket, az eszközök használatát, a gyermekek szállítását, a záró napi "fogadás" biztosítását, továbbá a gyermekeknek egész nap rendelkezésére áll tea, szörp, víz, és idény-gyümölcs. A műhely "Batyus"-jelleggel működik, így a külső helyszíneken való alkotást nem kell az étkezések miatt félbeszakítanunk, hazajönnünk. A kétfogásos éttermi ebéd idén is igény szerint rendelhető.

Jelentkezés a www.naphaz.com oldalon feltüntetett elérhetőségeken lehetséges.

(06-20-4484-282, naphaz@naphaz.com)

Megjegyzések